Recept 45**** (1 stem)

Kalkoenrolletjes in tomatensaus

Dit is een recept van

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Leg de kalkoenfilets tussen huishoudfolie en sla ze met de onderkant van een steelpannetje plat tot ze 5 mm dik zijn.
  2. Spoel de peterselie en laat uitlekken, hak fijn.
  3. Pel de eieren en hak fijn.
  4. Kruid de vleeslapjes met pezo, bestrijk ze met mosterd en leg op elke filet een plakje spek.
  5. Bestrooi het spek met de eierstruif en de peterselie.
  6. Sla de randen van de filets naar binnen en rol de vleeslapjes op, bind vast met keukentouw.
  7. Verhit wat solo in een braadpan en bak de kalkoenrolletjes daarin rondom bruin aan.
  8. Haal het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  9. Pel en snipper de knoflook en de ui, fruit aan in wat solo en voeg de tomatenpuree toe, laat even pruttelen, breng op smaak met pezo, suiker en paprikapoeder.
  10. Voeg er de tomatenpassata aan toe en de groentenbouillon en laat 5 minuten zachtjes koken.
  11. Kruid de saus eventueel bij met pezo, suiker en paprikapoeder.
  12. Leg de kalkoenrolletjes in de saus en laat afgedekt in 5 à 8 minuten gaar worden (afhankelijk van de dikte).
  13. Dien op met aardappelpuree.
  14. Tip: peterselie steeds hakken, niet knippen met een schaar.
  15. Om droge peterselie te bekomen, de gehakte peterselie op een doek leggen, toe plooien en er een bolletje van maken, onder stromend koud water houden, dan goed uitwringen.
  16. U kunt de kalkoenlapjes vervangen door, varkens- of kalfslapjes.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie