Kalkoenreepjes met broccoli

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snij de kalkoenfilet in reepjes.
  2. Kuis de broccoli en verdeel in roosjes.
  3. Kook of stoom de broccoli in ongeveer 5 minuten beetgaar, spoel onder koud stromend water, dit om de mooie kleur te behouden.
  4. Spoel de citroen, dep droog en trek met een zeste-schiller sliertjes van de schil, snij ze vervolgens in 2 en pers uit.
  5. Pel de knoflook en snipper fijn.
  6. Verhit enkele eetlepels sesamolie in een pan en bak de kalkoenreepjes in 2 tot 3 minuten goudgeel en gaar, kruid af met pezo.
  7. Blus de pan met het citroensap en scheutje water.
  8. Voeg de broccoli, de sliertjes citroenschil en de knoflook toe, roer goed om en laat alles goed warm worden.
  9. Bestrooi het geheel met peterselie en dien op met een gekookt patatje.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?