Ingrediënten voor 2 personen
- 500 g kalkoenfilet
- 1 el japanse sojasaus
- 1 tl honing
- 8 el sla-olie
- 1 citroen
- 1 ijsbergsla
- 2 wortelen
- 1 rode paparika
- 1 ajuin
Bereidingswijze
- De kalkoenfilet in blokjes snijden en in een kom leggen. Sojasaus mengen met honing, de helft van de sla-olie en de helft van het citroensap. Kalkoenfilet hierin laten marineren gedurende 1 uur.
- De ijsbergsla wassen en droogzwieren. De wortelen schillen en 1 ervan in schijfjes snijden. De paprika wassen en de helft in stukken snijden.
- De rest in fijne julienne raspen.
- De ui pellen en in stukken snijden.
- De stukjes kalkoen, afwisselen met wortelschijfjes, paprikaplakjes en ui aan een spiesje rijgen. Lichtjes met de marinade inkwasten en grillen.
- De sla over de borden verdelen. Bestrooien met snippers paprika en worteljulienne.
- Bedruppelen met de rest van het citroensap en de slaolie.
- De gegrilde kebabs op het slabedje serveren.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?