use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kalkoengebraad met champignonsaus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kalkoengebraad met champignonsaus

Kalkoengebraad met champignonsaus

Recept van kookaholic.
Mmm… kalkoengebraad met champignonsaus. Maak een echte klassieker klaar volgens dit recept en geloof ons: niemand zal eraan kunnen weerstaan!

Recept van kookaholic.
Mmm… kalkoengebraad met champignonsaus. Maak een echte klassieker klaar volgens dit recept en geloof ons: niemand zal eraan kunnen weerstaan!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Op tijd klaar
    1 uur 20 min
  • Porties
     
    6
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 1 (800- 1000 gram) kalkoengebraad
  • 1 bakje champignons
  • 2 dl room
  • 1.5 kg aardappels (bintje)
  • sezoensgroenten

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Kalkoengebraad, dicht schroeien in pan. In ovenschotel doen en 1u in de oven bakken op 180°.half weg tijd eens draaien. Laten afkoelen. Snijden met machine in dunne lapjes. Aardappels schillen, met speciaal mesje krullen van snijden. De krullen voorbakken in frietvet op 130°-5 minuten, nadien afbakken op 170°- tot ze goudgeel zijn, bestrooien met zout. Van de rest van de aardappels heb ik puree gemaakt en duchesse aardappels gemaakt, gespoten en even mee afgebakken in de oven. Sezoensgroenten boontjes met spek, spruitjes, pastinaak, knolselder en worteltjes. Apart kort blancheren en dan even meebakken in de oven 10 minuten 180° voor je het gaat serveren. Champignons in fijne stukjes snijden, vleesjus van kalkoen toevoegen, room toevoegen, even laten koken, binden met maizenaexpress bruin, afkruiden met peper en zout en eventueel half blokje kippebouillon. Voor het serveren gebraad ook even 10 minuten verwarmen op 180° in de oven. Op borden dresseren of in mooie kommen op tafel zetten.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.