Kalkoenfilet met gandaham en roquefort
Bereidingswijze
- Warm de oven voor op 180°.
- Pel de ui en schraap de wortel, snij vervolgens in niet te fijne blokjes.
- Verhit in een braadslede 2 el olijfolie en 1 el solo en bak de kalkoenfilet aan alle kanten mooi bruin, kruiden met pezo.
- Voeg de ui, wortel, tijm en het laurierblad toe en zet de braadslede ongeveer 30 minuten in de warme oven.
- Haal het vlees uit de braadslede en laat even rusten onder aluminiumfolie.
- Snij het vlees in 8 plakjes en leg op elk plakjes een half schijfje gandaham en een stukje kaas.
- Boter een ovenschaal in met solo vloeibaar.
- Leg de plakjes vlees in de ovenschaal en zet deze gedurende 10 minuten in de nog warme oven.
- Doe ondertussen het braadvocht van het vlees samen met de bouillon in een steelpannetje en laat dit inkoken tot een lichtgebonden saus.
- Zeef de saus, kruid af met pezo en laat er eventueel een klonje hoeveboter in smelten, dan bekom je een mooie glanzende gebonden saus.
- Dresseer het vlees op 4 warme borden, strooi er wat peterselie over, napperen met de saus en dien op met gebakken spruitjes en kroketjes.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door Monique_14 op 07 november 2011 om 21u46
Amaai viktor, dat ziet er weer super lekker uit; waar haal je het toch allemaal!!! Bedankt hoor!
Hoeveel sterren geef jij dit recept?