Kalkoenbrochette met aubergine en spinazie-couscoussalade
Maak vanavond deze smakelijke kalkoenbrochette granaatappel en spinazie-couscoussalade en je zet in 35 minuten een kleurrijke maaltijd op tafel.
35 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 120 g spinazie
- 0.75 granaatappel
- 600 g kalkoenfilet, in blokjes
- 4 lente-uitjes, in stukjes van 3 cm
- 1 limoen, uitgeperst
- 1 el olijfolie
- 2 el kipkruiden
- versgemalen peper
- zout
- 0.75 blokje Knorr Bouillon Kip Low Salt
- 2 builtjes couscous à 75 g
- 1 el basilicum, fijngehakt
- 2 el koriander, fijngehakt
- 1.5 aubergine, in partjes
- Extra nodig: 4 satéstokjes
Bereidingswijze
- Week de satéstokjes in water. Hak de helft van de spinazie fijn. Haal de granaatappelpitten uit de granaatappel. Prik de blokjes kalkoen en lente-ui op de satéstokjes en besprenkel met het limoensap, 1 el olijfolie, de kipkruiden en peper en zout naar smaak. Laat even marineren.
- Los het bouillonblokje op in 240 ml water en breng aan de kook. Knip de builtjes open en doe de couscous en fijngehakte spinazie in een kom en voeg een scheutje olijfolie toe. Schenk de kokende bouillon over de couscous en dek af. Laat de couscous 5 -10 minuten wellen. Meng met een vork en kruid naar smaak met de basilicum, de koriander, peper en zout.
- Verhit een pan met 3 eetlepels olijfolie en bak de partjes aubergine aan alle kanten tot mooi bruin van kleur en zacht. Neem de aubergine uit de pan en snijd ze in kleinere stukken en schep ze met de granaatappelpitten door de couscous. Bak in dezelfde pan de kalkoenbrochette mooi bruin en gaar.
- Geniet van de brochette met spinazie-couscous, aubergine en garneer met de blaadjes spinazie.
- Met dank aan Foodbag!
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?