Kalkoenbiefstuk met avocadosaus en sinaasappel

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden: Voor 4 personen
  2. 1 sjalotje, 1 sinaasappel, 1 avocado, 50 gr boter of margarine, 4 kalkoenbiefstukken van à 120 gr, 1 eetlepel olie, 1 tuinkruidenbouillonblokje, 125 ml slagroom, zout en peper.
  3. Bereiding:
  4. Het sjalotje pellen en snipperen. De sinaasappel wassen en boven een kom dik schillen tot op het vruchtvlees. Met een scherp mesje de partjes tussen de vliesjes uitsnijden ( het sap opvangen en bewaren). De avocado dun schillen, halveren, de pit verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden. De avocado besprenkelen met sinaasappelsap.
  5. In een pan de boter verhitten. De kalkoen bestrooien met zout en peper en ze in 10 minuten gaar braden, halverwege keren. Intussen in een steelpan de olie verhitten en hierin het sjalotje 1 minuut aanfruiten. Het bouillonblokje erboven verkruimelen, 2 dl water toevoegen en 2 minuten zachtjes laten koken. De slagroom erdoor roeren. De avocado toevoegen en 2 minuten laten sudderen, onder af en toe te roeren. Dan de sinaasappelpartjes toevoegen en deze ½ minuut mee verwarmen.
  6. De kalkoenbiefstukken over de borden verdelen en de saus eromheen scheppen.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?