Ingrediënten voor 4 personen
- 600 GR KALKOENSNEDEN
- 800 g prei (vers of diepvries)
- 2 appelen
- 1 eetl. citroensap
- 1 sjalot
- 1 dl lichte room
- 400 g farfalle
- 2 eetl. olijfolie
- 1 eetl. maïszetmeel
- 2 eetl. olijfolie
- 1.5 koffiel. tijm (gedroogd)
- peper en zout
Bereidingswijze
- Voorbereiding:
- (15 min.)
- - Snij de kalkoenensneden in blokjes.
- - Snij de verse prei in ringen.
- - Snipper de sjalot fijn.
- - Schil de appelen, snij in blokjes en besprenkel met het citroensap.
- - Los het maïszetmeel op in enkele eetl. water.
- Bereiding: 15 min.
- 1 Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- 2 Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een wok en bak de kalkoenenblokjes goudbruin. Kruid met peper en zout. Voeg de appelblokjes toe en roerbak nog 1 à 2 min. Haal uit de wok.
- 3 Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de wok en bak de fijngesnipperde sjalot en de (diepgevroren) preiringen 5 min. (voeg eventueel een scheutje water toe, zodat de groenten niet aanbranden). Kruid met peper, zout en de tijm.
- 4 Voeg het vlees en de appelblokjes toe, samen met 1 dl water. Meng goed en doe er de lichte room en het opgeloste maïszetmeel bij. Laat pruttelen tot u een lichtgebonden saus hebt.
- Afwerking:
- Meng alles onder de farfalle.
- Tip:
- U kan de pasta vervangen door 250 g rijst.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?