Recept 45**** (3 stemmen)

Kalfsragout met mosterd

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

STOOFPOTJES

tijd
90 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Blancheer de blokjes kalfsvlees, vertrekkende van koud water, gedurende 5 min.
  2. Was en schil al de groenten. Prik de kruidnagel in de ui.
  3. Laat het vlees uitlekken en spoel het.
  4. Doe in een kookpot het vlees, de groenten en bedek alles met 1.5 l koud water.
  5. Strooi er grof zout over en laat zachtjes pruttelen.
  6. Bereid ondertussen de witte saus met de bloem en margarine. Meng in een kom de Solo Crèmefine Cuisine, de eidooier en de mosterd.
  7. Eens het vlees gegaard is, bewaar in een slakom met een lepeltje bouillon en dek af om warm te houden.
  8. Giet de bouillon door een vergiet, behoudt de groenten.
  9. Giet de bouillon bij de saus en verwarm tot het kookpunt, blijf roeren totdat je een dikke saus bekomt.
  10. Voeg twee lepels van de saus toe aan het room-ei-mosterd mengsel, giet daarna het mengsel bij de resterende saus en zet het vuur af.
  11. Meng alles met een klopper en breng op maak met grof zout en cayennepeper. Schik het vlees en overgiet met de saus. Onmiddellijk opdienen.
Tip

Lekker met gekookte aardappelen.

Ingrediëntenvoor 6 personen

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 22 november 2011 om 15u55

Dank je wel voor de reactie, Sylvia. Het recept werd aangepast!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie