Kalfslapjes met gremolata

Italiaanser dan Gremolata (soms ook gremolada) kan nauwelijks: dit is een droge topping van gehakte peterselie, citroenschil en ui. Men strooit het over dit gerecht of over osso buco en andere vleesgerechten.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Hak de ui en wortel fijn.
  2. Meng wat zout en peper door de bloem. Haal de kalfslapjes erdoorheen.
  3. Verhit de Bertolli Extra Vergine olijfolie in een pan en bak de ui en wortel totdat ze glazig zijn. Voeg er de kalfslapjes aan toe en braad 2 minuten aan elke zijde. Overgiet met witte wijn en strooi er wat zout over.
  4. Pel en snij de tomaten in stukjes en voeg ze toe aan de pan. Zet een deksel op de pan en laat 20 minuten sudderen.
  5. Intussen maakt u de gremolata klaar: hak de peterselie fijn en snijd fijne stukjes van de citroen- en de sinaasappelschil. Goed mengen.
  6. Schik de kalfslapjes op een bord, overgiet met de saus en strooi er de gremolata over.
  7. Dien dit gerecht op met Italiaanse ciabatta of focacciabrood.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?