Ingrediënten voor 2 personen
- 2 kalfslapjes
- 1 el boter
- 1 dl witte wijn
- 2 citroenen
- bloem, peper en zout
- 250 g champignons
- 250 g dopperwten (diepvries)
- 1/2 krop sla
- 1 bos lent-ui
- 2 el boter
- suiker, verse muntblaadjes
Bereidingswijze
- Blancheer de doperwten, spoel en zwier de sla en scheur de blaadjes in repen, snipper de lente-ui fijn en wrijf de champignons zuiver.
- Snij de kalfslapjes in reepjes. Kruid ze met peper en zout, haal ze door de bloem en bak ze in hete boter gaar.
- Bak de champignons in de helft van de boter en kruid ze. Stoof de uitjes in de rest van de boter, doe er een mespunt suiker, doperwten en slareepjes bij . Schep om en laat 2 min. stoven. Betrooi met gehakte munt.
- Roer de bakresten los met witte wijn en citroensap. Laat 1 min. inkoken.
- Verdeel het vlees en de groenten over de borden en nappeer met de saus.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?