Kalfskoteletten op Normandische wijze

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150°.
  2. Schil de appelen en snij in 4.
  3. Verwijder uit elk partje het klokhuis en snij de partjes vervolgens in drie gelijke partjes.
  4. Verhit een eetlepel olie en een eetlepel solo in een koekenpan en bak de appelschijfjes op een laag vuur 5 minuten aan elke kant.
  5. Kruid he vlees aan beide zijde met pezo.
  6. Verhit in een andere koekenpan opnieuw een eetlepel olie en solo en bak hierin het vlees op een hoog vuur mooi bruin, +/- 5 minuten aan elke kant.
  7. Leg de koteletten in een grote ovenschaal en schik er de appelschijfjes omheen.
  8. Zet in de oven om warm te houden.
  9. Verwijder het overtollige vet uit de pan waarin het vlees gebakken was, giet er de calvados in, schraap met een houten lepel de aanbaksels los.
  10. Voeg de room toe en roer goed, laat tot 1/3 inkoken.
  11. Voeg van het vuur af enkele klontjes hoeveboter toe, kruid af met pezo.
  12. Dresseer het vlees en appelschijfjes op warme borden, nappeer met de saus en dien op met gebakken of gekookte aardappeltjes.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?