Recept 45**** (20 stemmen)

Kalfskotelet met groenten risotto en bier

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Hoofgerechten

tijd
50 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Los het bouillonblokje op in 1/2 l water.
  2. Bak het vlees aan beide kanten aan in de Solo .
  3. Was en schil de wortelen, de prei en de selder en snijd ze in zeer kleine blokjes.
  4. Voeg ze bij het vlees, giet er de helft van het bier bij en laat 10 minuten garen. .
  5. Pel en snipper de sjalot.
  6. Haal het vlees uit de pot en hou het in de lauwe oven warm onder een stuk aluminium papier.
  7. Doe de sjalot in de Solo kleuren in een pot met een dikke bodem , giet er de rijst bij en meng . Laat garen terwijl je de bouillon beetje bij beetje toevoegt.
  8. Voeg de groenten toe als de rijst half gaar is en kruid af .
  9. Laat de rijst verder koken tot hij helemaal gaar is.
  10. Haal de pan van het vuur en voeg er een scheutje bier en de boter bij.
  11. Giet de rest van het bier in de pan van het vlees en laat inkoken.
Tip

Schik op ieder bord een stuk vlees en werk af met kleine bolletjes risotto en een streepje saus.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door free op 15 oktober 2010 om 16u33

Fotooke lijkt me GEEN kalfscoteletje ?

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie