Kalfsgebraad met salie

Dit lekkere kalfsgebraad met salie wordt in de oven bereid. Een mooi stuk kalfsvlees dat gaart in een mengsel van groenten en een fijne kalfsfond van Knorr.

0 (0)
35 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Dompel de uien gedurende 2 minuten in kokend water, giet af en schil ze. Was en snijd de witte stukken van de prei in stukken van 5 cm.
  2. Bak de uitjes en prei aan in een pan met 30 g Solo. Laat kleuren en blus af met de Knorr Fond. Giet in een grote ovenschaal.
  3. Verwarm de oven voor op 170 °C. Kruid het vlees met peper en zout. Laat de olie opwarmen in de pan en bak het gebraad aan langs alle kanten. Plaats het vlees vervolgens in de ovenschaal met de groenten. Bak ook het spek aan in dezelfde pan en voeg toe aan de ovenschaal.
  4. Blus de pan af met de witte wijn en giet dit op het gebraad en de groenten. Kruid met peper en zout en verdeel de blaadjes salie op het gebraad en de groenten. Leg een klontje Solo op het vlees en plaats in de oven gedurende 20-25 minuten.
  5. Dek het vlees af met aluminiumfolie zodra het uit de oven komt en laat 10 minuten rusten alvorens te versnijden. Serveer het gebraad en de groenten met aardappelkroketjes.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?