Recept 25** (2 stemmen)

Kalfsfiletrolletjes gevuld met parmaham

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Italiaanse vleesgerechten

tijd
25 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Om de kalfsfilets op te kunnen rollen, moeten ze goed dun zijn. Sla ze daarom tussen wat huishoudfolie iets platter als dat nodig is. Bestrooi beide kanten met zout en peper. Leg op één kant een plak rauwe ham en, afhankelijk van de grootte van de blaadjes, een of twee blaadjes salie. Rol het vlees op met de ham naar binnen en steek de rolletjes vast met een tandenstoker.
  2. Bak de rolletjes in een mengsel van extra vergine olijfolie en margarine. Eerst op een hoog vuur rondom bruin bakken en daarna met het deksel op de pan nog een minuut of tien op een zachter vuur bakken. Haal ze uit de pan, leg ze op een bord en dek ze af met aluminiumfolie. Zet het bord weg in een warme oven om het vlees warm te houden.
  3. Giet nu de Marsala bij het bakvet in de pan en roer met een houten spatel alle baksels los. Breng het mengsel aan de kook, roer er een eetlepel mosterd door en giet er, als het een egaal mengsel is, de room bij. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  4. Frituur de salieblaadjes in een flinke scheut extra vergine olijfolie. Zorg dat het vet heet is en frituur de blaadjes heel snel, ze verbranden namelijk makkelijk. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Tip

Schep vlak voor het serveren een beetje saus over de kalfsfiletrolletjes en leg de gefrituurde salie er bovenop. Lekker met pasta.

Marsala is een zoete wijn uit Sicilië. Je kunt ook andere zoete wijn of sherry voor dit gerecht gebruiken.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie