Recept 05 (0 stemmen)

Kalfschipolata met wortelpuree en mosterdsaus

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Vlees

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. Snij de aardappelen en wortelen in grove stukken.
  3. Snij de sjalot fijn.
  4. Laat de kalfsfond inkoken tot er nog 1/3 overblijft.
  5. Bereiding 25 minuten
  6. 1 Kook de aardappelen en de wortelen samen in 20 minuten gaar in lichtgezouten water. Giet af en plet met een pureestamper. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout en 1 EL mosterd.
  7. 2 Kook de erwitjes 3 minuten en verfris ze onder koud stromend water. Stoof de sjalot in 1 KL boter en doe er de erwtjes bij. Laat 2 minuten stoven en kruid met peper en zout.
  8. 3 Roer 2 KL boter en 1 EL mosterd door de ingekookte kalfsfond. Laat de saus goed warm worden, maar laat niet meer koken.
  9. 4 Bak de kalfschipolata's in boter, ongeveer 5 minuten aan elke kant.
  10. Afwerking
  11. Maak een mooi torentje van de puree op de borden en schep de chipolata en de erwtjes erbij. Overgiet met de saus en serveer direct.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie