Ingrediënten voor 4 personen
- 600 GR aardappelen
- 600 GR wortelen
- 4 kalfschipolata's
- 1 sjalot
- 200 GR erwtjes (diepvries)
- 400 ML kalfsfond
- 2 EL graanmosterd
- 4 KL boter
Bereidingswijze
- Voorbereiding
- Snij de aardappelen en wortelen in grove stukken.
- Snij de sjalot fijn.
- Laat de kalfsfond inkoken tot er nog 1/3 overblijft.
- Bereiding 25 minuten
- 1 Kook de aardappelen en de wortelen samen in 20 minuten gaar in lichtgezouten water. Giet af en plet met een pureestamper. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout en 1 EL mosterd.
- 2 Kook de erwitjes 3 minuten en verfris ze onder koud stromend water. Stoof de sjalot in 1 KL boter en doe er de erwtjes bij. Laat 2 minuten stoven en kruid met peper en zout.
- 3 Roer 2 KL boter en 1 EL mosterd door de ingekookte kalfsfond. Laat de saus goed warm worden, maar laat niet meer koken.
- 4 Bak de kalfschipolata's in boter, ongeveer 5 minuten aan elke kant.
- Afwerking
- Maak een mooi torentje van de puree op de borden en schep de chipolata en de erwtjes erbij. Overgiet met de saus en serveer direct.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?