Kalfsburgers met dille en augurkjes, doperwtjes met rode paprika

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de gril voor. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 3 cm. Doe ze in een pan met koud water en een mespuntje bouillonpoeder. Doe een deksel op de pan, breng aan de kook en kook 10 minuten. Goed afgieten. Ontdoe de paprika van de zaadlijsten en snijd fijn. Hak de dille en de augurkjes fijn.
  2. Meng het kalfsgehakt met driekwart van de dille, de augurkjes, 1 theelepel zwarte peper, 1 theelepel paprikapoeder, 1 eetlepel bouillonpoeder en het ei. Maak 12 kalfsburgers. Zet de kalfsburgers tot gebruik in de koelkast.
  3. Laat een grote pan of wok op hoog vuur heet worden. Spuit eerst 3 eetlepels Solo Vloeibaar Light in de pan en wacht totdat de margarine begint te bruisen. Voeg als de margarine bijna niet meer bruist de aardappelblokjes toe en bak 10 minuten. Schep ze regelmatig om.
  4. Doe in de tussentijd de doperwtjes, de paprika en een mespuntje bouillonpoeder in kokend water. Kook 6 minuten en giet af. Meng er 1 eetlepel Solo Vloeibaar Light door, zwarte peper naar smaak en de rest van de dille.
  5. Vet de kalfsburgers in met een beetje Solo Vloeibaar Light en gril 2 minuten aan elke kant. Verdeel het vlees, de groente en de aardappelen over 4 voorverwarmde borden.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?