Kabeljauwhaasje op een bedje van witlof

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de kabeljauwhaasjes met zout en peper. Wentel de stukken door de bloem.
  2. Maak de struikjes witlof schoon en snijd ze in de lengte in smalle reepjes.
  3. Smelt de boter in een ruime koekenpan en bak de kabeljauwhaasjes op matig hoog vuur in 4-6 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege.
  4. Houd ze warm onder aluminiumfolie.
  5. Bak de reepjes witlof in het bakvet op hoog vuur al omscheppend in ongeveer 3 minuten beetgaar. Roer het citroensap, de crème fraîche, de mosterd en de gembersiroop erdoor en warm het geheel nog ca. 1 minuut zachtjes door. Schep de witlof met saus op 2 warme borden en leg de kabeljauwhaasjes erop.
  6. Serveer met puree of gebakken aardappeltjes

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door zino27 op 24 maart 2013 om 18u53

ik ga het vandaag klaarmaken , maar zonder gembersiroop heb het niet in huis,

Gepost door Love to Cook op 24 maart 2013 om 19u25

Hallo zino, Ik ben benieuwd hoe het is bevallen. Groetjes Love to Cook

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?