Ingrediënten voor 4 personen
- 4 st kabeljauwhaasje met vel van ong 100 gr elk
- 4 st geschilde bloemige aardappelen
- 8 kleine stronkjes witloof
- 25 gr boter e,n sap van 1 citroen
- 1 dl gevogeltefond en 2 eidooiers
- 100 gr boter, peper zout en nootmuskaat
- 20 gr citroentijm en 2 fijngesnipperde sjalotten
- 1 dl witte wijn en 2 dl visfumet
- 2 st laurierblaadjes en 2 dl room en 100 gr koude boter
Bereidingswijze
- kook de aardappelen gaar engiet ze faf
- snijd het schoongemaakte witloof in stukjes, besprenkel met citroensap en stoof
- aan in boter
- prak de aardappelen met de eidooiers, 50 gr boter en het gestoofde witloof met een beetje van het kookvocht
- kruid naar smaak met peper en zout, nootmuskaat en de helft van de citroentijm
- houd warm
- doe de sjalotsnippers met witte wijn, visfumet, en de resterende citroentijm en de laurierblaadjes in een pannentje aan de kook
- lkaat inkoken tot 1/3 en doe daarna de room bij
- dep de kabeljauwhaasjes droogen bak ze op velkant eerst inde rest van de boter
- verdeel de stamppot over voorverwarmde borden en leg er de kabeljauw mooi bovenop
- haal de laurierblaadjes uit de saus en mix ze dan met de koude boter
- lepel de saus rond het gerechtje
- werk af met een paar frisse kruiden zoals takje bieslook of peterselie of dragon
Andere Solo-leden over dit recept (2)
Gepost door hildeke3105 op 05 oktober 2010 om 10u06
nee hoor écht citroentijm! ik heb dat zelfs in de tuin is zachter van blad en smaakvol, écht lekker. gebruik geen citroenmelisse want dan verbrod je de smaak van je gerecht
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?