Kabeljauwhaasje met spinazie en pijnboompitjes in de oven

Nu de zomer bijna op zijn einde loopt, houden we die toch nog even vast met dit zonnige gerechtje. Kabeljauw is hier thuis al lang een favoriet. De dressing met Solo Crèmefine en citroen geeft deze ovenschotel een frisse toets.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven tot 180 graden.
  2. Stoof de spinazie aan in wat Solo bakken en braden. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Rooster de pijnboompitjes en voeg ze toe.
  3. Boter een ovenschaal in met Solo. Leg als eerste laag de gestoofde spinazie. Daarbovenop de kabeljauwhaasjes (al dan niet in kleinere stukken gesneden). Kruid de vis. Bedek de kabeljauw met de fijne voorgekookte aardappelschijfjes.
  4. Rasp de citroenschil en voeg ze toe aan de Solo Crèmefine. Klop de Crèmefine op met wat peper, zout en nootmuskaat. Giet alles over de aardappelschijfjes.
  5. Strooi de Emmentaler bovenop de aardappelschijfjes samen met een klein beetje paneermeel en zet in de oven.
  6. Bak voor ongeveer 25 minuten.

Tip

Stoof de spinazie eventueel aan met wat look voor extra-smaak! Je kan ook gerust een andere vis gebruiken, maar kabeljauw behoudt natuurlijk mooi zijn stevigheid tijdens het bakken.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?