Kabeljauwhaasje met prei

86 (86)
45 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Vis & vlees

  • 1 kg kabeljauwhaasjes
  • 250 g spekjes
  • peper en zout

Groenten

  • 2 preistaven
  • 2,5 dl room
  • 1 eetlepel currypoeder
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 30 g Solo

Puree

Bereidingswijze

  1. Puree
  2. Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water. Voeg tijdens het koken een bouillonblokje toe voor extra smaak. Plet de aardappelen met een stamper en voeg er de eieren en wat Solo aan toe. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer tenslotte de gesnipperde bieslook onder de puree. Hou warm.
  3. Groenten
  4. Was de prei grondig en snij in kleine stukjes. Doe wat Solo in een pan en stoof hierin de prei zachtjes gaar. Voeg de room toe. Laat even sudderen. Plet een bouillonblokje en strooi het bij de prei. Breng op smaak met het currypoeder. Laat zachtjes inkoken.
  5. Vis & vlees
  6. Dep de kabeljauwhaasjes droog en gaar ze in enkele minuten in een stoomoven of pocheer ze in visbouillon. Bak de spekblokjes krokant in een koekenpan.
  7. Presentatie
  8. Neem een warm bord. Schik hierop het preimengsel. Leg de kabeljauw er op en strooi er de spekblokjes over. Neem een serveerring en duw hierin de puree. Werk af met verse bieslook.

Advertentie

Reacties (42)

Gepost door dianne52 op 21 september 2015 om 16u45

heel lekker zeker een aanrader

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?