Kabeljauwhaasje met pastinaak en shii-takes

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. BEREIDING
  2. Schil en stoom de pastinaken gedurende 20 minuten.
  3. Mix in de blender samen met de melk, 2 cl citroensap en wat zout.
  4. Doe ondertussen zout op het kabeljauwhaasje en laat dit 10 minuten intrekken.
  5. Doe de peterselie, de hazelnoten, het broodkruim, de olijfolie en een teentje knoflook in een blender en mix fijn.
  6. Haal met een parisiennelepeltje kleine bolletjes uit de aardappelen en bak gedurende enkele minuten in wat Solo.
  7. Schil en versnipper de sjalotjes en laat samen met een teentje knoflook stoven in een nootje Solo tot ze lichtjes verkleuren.
  8. Doe er 50 g koude Solo in klontjes bij en blus met 3 cl citroensap, zeef de mengeling.
  9. Stoof de shii-takes in de witte wijnazijn met een beetje boter.
  10. Spoel het kabeljauwhaasje af onder koud water en dep droog. Bak in wat Solo.
  11. AFWERKING
  12. Trek de kabeljauw uiteen in mooie stukjes en leg ze op een diepbord.
  13. Schik de pastinaak, de pesto van de peterselie en wat aardappelbolletjes ertussenin. Lepel wat hazelnootkleurige Solo over de vis.
  14. Strooi er eventueel wat versnipperde peterselie over.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?