Recept 45**** (4 stemmen)

Kabeljauwhaasje met broccoli in een sausje van Bouquet de moins

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. 4 kabeljauwhaasjes, 1 citroen, 2 eetlepels solo,1 broccoli, 1doosje bouquet de moins, 2 tomaten, 1 glas droge witte wijn, 300 ml visfond, potje room, p&z.
  2. De broccoliroosjes wassen en bijna gaar stomen, de tomaten ontvellen en ontpitten en in blokjes snijden. De korst van de kaas doen, de witte wijn en de visfond tot 2/3 laten inkoken, de kaas in de vloeistof brokkelen en roeren tot een homogene massa, naar keuze room toevoegen en laten indikken, kruiden met p&z. De broccoliroosjes en de tomatenblokjes in de saus doen en even laten opwarmen. De kabeljauwhaasjes kruiden met p&z en garen in de solo, besprenkelen met wat citroensap. Alles op warme borden dresseren en opdienen met aardappelpuree.
  3. Bouquet des Moines de l'Abbaye du Val-Dieu, zachte witschimmelkaas met zachte en fijne smaak.

Andere Solo-leden over dit recept (5)

Gepost door Monique_14 op 05 juli 2011 om 12u57

Hallo Victor, welkom in mijn vrienden clubje! De boucet de moines ken ik wel hoor, die heb ik ooit gekocht in de prachtige kaaswinkel ELSEN in Leuven maar het is al zolang geleden, ik herrinnerde me de smaak niet meer. Als ik nog eens in België kom ga ik hem zeker terug proeven!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie