Kabeljauwfilets met zalmsaus

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Ingrediënten :
  2. 750 g kabeljauwfilet
  3. zout, peper
  4. 50 g boter, in vlokken
  5. 1/2 dl witte wijn
  6. 1/2 eetlepel citroensap
  7. 300 g tomaten, ontveld
  8. 40 g zwarte olijven zonder pit
  9. 3 eetlepels olijfolie
  10. 2 teentjes knoflook
  11. 100 g gerookte zalmsnippers
  12. 2 1/2 dl crème fraîche
  13. 1 theelepel fijngehakte verse munt
  14. 1/2 theelepel oregano
  15. 2 limoenen, halve schijfjes
  16. Bereiding:
  17. De oven voorverwarmen op 180°C.
  18. De kabeljauw wassen en inwrijven met zout en peper. De vis, de boter, de wijn en de citroensap in een ovenschaal doen en afdekken met aluminiumfolie. De vis in het midden van de oven in 15 tot 20 minuten gaar stoven.
  19. De tomaten (zonder pitjes) pureren. De olijven in stukjes snijden.
  20. De olie verhitten, de knoflook er boven uitpersen en bakken. De zalm en de olijven (iets achterhouden) erbij doen en zachtjes 2 tot 3 minuten bakken.
  21. De crème fraîche en de tomaten erdoor roeren en de saus verwarmen.
  22. De munt, de oregano, wat zout en wat peper toevoegen en de saus over de vis schenken. Garneren met zalm, olijf en limoen.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?