Kabeljauwfilet met zeekraal, risotto van scampi’s met kriekbier in een bandje van courgette en afgewerkt met kerstomaatjes

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

 1. Risotto met kriekbier
 2. Snij de courgette in brede tagliatelle.
 3. Verhit Solo in een braadpan en bak de courgette 2-3 minuten op een hoog vuur. Zet de pan naast het vuur.
 4. Snijd de paprika’s in fijne brunoise en stoof ze in een pannetje met een zeer fijn gehakt teentje knoflook tot ze beetgaar zijn.
 5. Bak de scampi’s ondertussen in een wokpan met wat Solo Vloeibaar en het resterende fijngehakte teentje look. Belangrijk is dat je de scampi’s kort bakt, anders wordt het vlees taai.
 6. Hak de ui zeer fijn en fruit ze in een grote braadpan. Voeg hier de rijst aan toe.
 7. Blijf goed in de rijst roeren tot deze glazig wordt. Blus de rijst met kriek. De rijst mag volledig bedekt worden met het kriekbier.
 8. Voeg een flinke scheut bouillon toe wanneer de rijst de kriek volledig opgeslorpt heeft. Blijf goed door de risotto roeren en voeg beetje per beetje de bouillon toe.
 9. Proef na 20 minuten van de risotto en voeg naar smaak peper en zout toe. Voeg een laatste flinke scheut kriekbier toe. Optioneel kun je saffraan toevoegen om de rijst mooi roze te kleuren.
 10. Voeg de paprikabrunoise toe en laat alles verder inkoken tot de rijst gaar is: zacht aan de buitenkant met een kern die al dente is.
 11. Snij de scampi’s in beetklare stukjes. Voeg de scampi’s pas op het einde van de kooktijd toe. Zo voorkom je dat het vlees taai wordt.
 12. Meng de geraspte Parmezaanse kaas en wat Solo onder de risotto zodat die lekker smeuïg wordt en roer er de versnipperde bieslook door.
 13. Kerstomaatjes
 14. Bak in een pan de kerstomaatjes kort aan in Solo Vloeibaar en kruid met peper en zout.
 15. Kabeljauw met zeekraal
 16. Bak de kabeljauwfilets in een braadpan met een beetje Solo. Kruid de filets met peper en slechts weinig zout. De zeekraal op zich is reeds voldoende zout van smaak.
 17. Bak de filets aan beide kanten en plaats het deksel op de pan zodat de vis kan garen en de sappen bewaard blijven.
 18. Versnipper een kleine ui en stoof hem glazig. Voeg er de zeekraal aan toe en laat ongeveer 6 minuten stoven. Kruid de zeekraal met een beetje peper, maar zeker geen zout!
 19. Bordschikking
 20. Kies bij voorkeur een langwerpig bord.
 21. Schik de courgette onderaan in een ringvorm op het bord.
 22. Schep er de risotto bovenop. Druk voorzichtig uit de ringvorm.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?