Recept 45**** (45 stemmen)

Kabeljauw royal met stoemp

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

KERSTRECEPTEN OM VAN TE SMULLEN

tijd
30 min
prijs
Hoge kostprijs
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Schil en snij de bintjes. Kook ze in zo’n 15 minuten gaar in gezouten water. Pureer ze en meng met 2 eetlepels Solo en de Solo Crèmefine Cuisine.
  2. Ontvel de tomaten (kerf ze onderaan kruislings in en dompel 30 seconden in kokend water), ontpit en snij ze in blokjes. Voeg deze toe aan de puree. Hak de bieslook fijn en voeg die ook bij de stoemp.
  3. Was de andere groenten, snij ze in slierten en stoof gaar meteen eetlepel Solo.
  4. Doe de kabeljauw in een pot. Kruid met peper en zout en overgiet met de bouillon. Zet de pot op een zacht vuur en pocheer de kabeljauw 3 à 4 minuten. Bij pocheren is het cruciaal dat de bouillon altijd net onder het kookpunt blijft.
  5. Doe de eierdooiers in een kom. Gebruik een half schaaltje als maatbeker voor de saus: voeg 4 schaaltjeschampagne bij de dooiers. Kruid af met peper en zout, en klop op een zacht vuurtje op tot een luchtige saus.
  6. Dresseer de kabeljauw op de groenten, begiet royaal met saus en schep er wat stoemp bij.
Tip

De perfecte stoemp : een stoemp kan je al voor een groot deel op voorhand bereiden. Schil, kook en pureer de aardappelen, maar maak daarbij (nog) geen gebruik van Solo of room. Bewaar de puree zo in de koelkast. Kort voor het opdienen, warm je Solo of Solo Delifine op in een pan en breng je die op smaak met peper, zout en je groenten naar keuze. Dan pas voeg je de aardappelen toe en warm je de stoemp al roerend op. Het resultaat is een smeuïge stoemp, die je in een recordtijd op tafel kan toveren. En om die tot een mooie vorm te boetseren: schep een soeplepel stoemp, schep die stoemp er met een tweede soeplepel uit, en schep die er met de eerste soeplepel weer uit de tweede. Herhaal dit meerdere keren snel na elkaar in één vlotte beweging.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (48)

Gepost door Fabistar op 11 september 2018 om 20u00

Zeer lekker recept! Ik had het met pangasiusfilet klaargemaakt. Bereidingstijd is wel langer dan 30 minuten. Iedereen vond het super lekker!

Gepost door Solo op 14 september 2018 om 16u53

Dat is heel fijn om te horen Fabistar!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie