Kabeljauw op een bedje van wortel en selderkruid met groenteblaadjes

Grootmoeder zei het ons al: worteltjes zijn goed voor je ogen. Wortelen zijn rijk aan beta-caroteen (provitamine A) wat inderdaad het zicht en de groei bevordert. Laat ons daarom eens een gerecht met wortelen maken !

0 (0)
0 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Bereiding:Maak de worteltjes schoon en snijd het grootste deel in schijfjes.
  2. Laat de Solo smelten, stoof de worteltjes hierin, voeg een klein beetje
  3. vocht toe en laat het geheel in een potje onder deksel desgevallend
  4. gaar stoven op het vuur of in de microgolfoven.
  5. Leg de gestoofde worteltjes in het midden van het bord. Haal de kabeljauwfilets even door de bloem, kruid ze met peper en zout.
  6. Verhit een beetje olijfolie en bak de kabeljauw aan beide kanten krokant.
  7. Neem voor de groenteblaadjes de raap, de peterselie, de rest van de wortelen en de rode biet. Snijd ze flinterdun (idealiter met een snijmachine).
  8. Zet de friteuse op 150°C en bak de groenteblaadjes daarin krokant.
  9. Haal de groenteblaadjes uit de friteuse, laat ze even uitlekken op keukenpapier, kruid dan eventueel met een beetje zout en serveer ze boven op de kabeljauwfilets.
  10. Indien gewenst de kippenbouillon even opkoken. Smaak de bouillon af met peper en zout en serveer rond de worteltjes.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?