KABELJAUW MET SPINAZIEPUREE EN EEN GEPOCHEERD EITJE

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes, pel de knoflook. Kook de aardappelen en de knoflook 20 minuten in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  2. Was de spinazie (hou enkele blaadjes apart) en stoof kort aan in een pan met de helft van de olijfolie, tot de spinazie mooi geslonken is. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Leg de kabeljauwfilets in een ovenschaal en besprenkel met de rest van de olijfolie, peper en zout. Zet 10 minuten in de oven tot de vis gaar is.
  4. Breek de eieren in aparte kommetjes. Breng gezouten water aan de kook en schenk er de azijn bij. Pocheer de eieren één voor één 2-3 minuten. Schep ze met een schuimspaan uit het water en laat even opdrogen op keukenpapier. Kruid bij met peper en zout.
  5. Doe de aardappelen en de knoflook in een kom en voeg de boter en de melk toe. Plet de aardappelen met een pureestamper fijn en voeg de spinazie toe. Roer goed om. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  6. Verdeel de puree met de vis over de borden en serveer met een gepocheerd eitje en enkele blaadjes spinazie.

Tip

VOEDINGSWAARDEN PER PORTIE Calorieën 617 kcal Koolhydraten 47.13 g Suikers 2.28 g Vetten 29.65 g Verzadigde vetten 8.93 g Eiwitten 37.78 g Vezels 8.58 g ALLERGENEN Vis, Ei, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?