Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bestrooi de vis met de rozemarijn, de geraspte citroenschil en peper. Er hoeft geen zout op omdat we de vis straks in pancetta rollen. Leg vier plakjes panchetta dakpansgewijs op een snijplank, leg er de vis op en rol het plakje dicht. Serveer de vis, besprenkeld met een beetje citroenmayonaise, gewoon naast een bergje asperges. Als je erge trek hebt, kun je er ook wat gestoomde aardappeltjes bij serveren.
  2. Verhit een koekenpan, giet er een scheutje olijfolie in en leg er de stukken vis in met de mooiste kant naar boven. Bak ze één minuut en leg ze in een ovenschaal en zet de schaal 10 à 12 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte van de vis, tot het spek lekker krokant en mooi goudbruin is.
  3. Terwijl de vis in de oven staat, kan je de citroenmayonaise maken. Voeg aan de mayonaise wat citroensap en peper toe. Je moet er wel genoeg citroensap bij doen, wat het is de bedoeling dat de mayo net iets te zurig is. Dat moet omdat de smaak, in combinatie met de asperges en de vis, aan intensiteit inboet. Maak je ook geen zorgen als de mayo door het citroensap wat dunner is dan gebruikelijk.
  4. De asperges vormen een prachtig bijgerecht omdat ze, net als de vis, heel goed samengaan met het rookspek. Je kunt ze koken of stomen; in beide gevallen vormen ze een licht en lekker contrast met de vlezigheid van de vis. Voeg als ze klaar zijn het vocht van de vis toe.
  5. Serveer de vis, besprenkeld met een beetje citroenmayonaise, gewoon naast een bergje asperges. Als je erge trek hebt, kun je er ook wat gestoomde aardappeltjes bij serveren.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?