Kabeljauw met jus van peterseliewortel en bieslook, jonge spinazie en warmoes

Zin in vis, maak dan deze kabeljauw met jus van peterseliewortel en bieslook, jonge spinazie en warmoes. Een heerlijk kabeljauw recept!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Leg de kabeljauwfilets in een schaal en bedek ze met zout gedurende 4 minuten. Spoel ze daarna grondig. Gaar ze in een voorverwarmde oven van 170 °C gedurende 8 à 10 minuten.
  2. Verwarm 200 ml bouillon en doe hem samen met de puree van peterseliewortel, de platte peterselie, de bieslook en 100 gram boter in een blender. Voeg een half teentje look toe, de appelciderazijn, een beetje peper en mix grondig. Doe daarna door een zeef en kruid verder af met peper indien nodig.
  3. Laat 100 ml van de bouillon inkoken met de warmoes en/of de jonge spinazie, een teentje look, 50 g boter en het takje tijm. Laat alles samen in een brede pan inkoken tot de groenten mooi geglaceerd zijn.
  4. Leg de kabeljauw in het midden van een bord, plaats de oesters erbovenop, bedek met de geglaceerde warmoes en spinazie en wat preiolie of extra vierge olijfolie en werk af met zeste van limoen en de schuimende jus van peterseliewortel.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?