Ingrediënten voor 4 personen
- 4 kabeljauwhaasjes
- 4 preien
- 800 gr krielaardappelen
- 1 teentje knoflook
- 8 zongedroogde tomaten
- 3 dl visbouillon
- 2 el olijfolie
- 1 kl tijm
- peper en zout
Bereidingswijze
- Voorbereiding:
- (10 min.)
- - Snij het preiwit in schuine stukken van 2 cm en het groen van de preien grof.
- - Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water. Snij horizontaal in 2.
- Bereiding:
- 50 min.
- 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 2 Verhit de olijfolie in een braadpan en bak het preiwit 5 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.
- 3 Doe het gebakken preiwit samen met de krielaardappelen, het gepelde knoflook en de tijm in een ovenschaal. Kruid met peper en zout en zet 20 min. in de
- voorverwarmde oven.
- 4 Kook ondertussen het groen van de prei 15 min. in de visbouillon. Mix tot een gladde puree. Hou warm.
- 5 Leg de kabeljauwhaasjes tussen de krielaardappelen en kruid met peper en zout. Zet nog 20 min. in de oven.
- Afwerking:
- Verdeel de preipuree over diepe borden en schik er het preiwit, de krieltjes en de vis op. Werk af met 2 zongedroogde tomaten.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?