Kabeljauw met druiven en rozijnen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 moten kabeljauw (elk 180 gr)
  • 1 sjalot, fijn gehakt
  • 15 cl blauw druivensap
  • 15 cl visfumet
  • 40 gr blonde rozijnen
  • 20 dikke muskaatdruiven (gehalveerd)
  • 30 gr solo
  • snuifje suiker
  • peper&zout (pezo)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°.
  2. Stoof de sjalot met de suiker aan in 10 gr solo.
  3. Giet er het druivensap bij, laat tot de helft inkoken en doe er dan de visfumet bij.
  4. laat verder inkoken tot een stroperige saus.
  5. Voeg er de rozijnen en de muskaatdruiven aan toe.
  6. Leg de kabeljauwfilets niet te dicht tegen elkaar in een beboterde (20 gr) ovenschaal.
  7. Kruid met pezo en overgiet met de druivensaus.
  8. Zet de vis 10 à 12 minuten in de oven, maar overgiet na 5 minuten met het braadvocht.
  9. Serveer de vis met aardappelpuree.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?