Ingrediënten voor 4 personen
- 4 stukken kabeljauwfilet (elk 200 gr)
- 1 kg bloemige aardappelen (bintje of.)
- 3 wit van prei, in ringen
- 50 gr solo, bakken en braden
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 ui, fijngesneden
- 1 dl room
- 2,5 dl droge witte wijn
- 2 blaadjes laurier
- 2 takjes tijm
- 25 gr hoeve- of Ardeense boter
- 2 el peterselie, fijngehakt
- snuifje nootmuskaat
- peper&zout (pezo)
Bereidingswijze
- Schil en kook de aardappelen gaar. Smelt 50 gr solo in een kookpot, fruit hierin de ui en knofloof lichtjes aan, doe er de preiringen bij en stoof deze10 minuten.
- Verwarm de room, niet koken.
- Prak de aardappelen tot een puree met de opgewarmde room en meng met het preimengsel, kruid met pezo en nootmuskaat, hou warm.
- Leg de vis in een stoommandje of gebruik een stoomkoker.
- Breng in een pan 1 liter water aan de kook met 2 dl wijn, de laurier en de tijm, stoom hierboven de vis gaar in ongeveer 5 minuten, of doe water, wijn, laurier en tijm in de stoomkoker.
- Smelt de hoeveboter met een scheutje wijn naar eigen smaak in een pannetje en voeg de peterselie toe.
- Serveer de puree op warme borden leg bovenop de vis en napeer met de saus.
- Gebruik voor het serveren van puree een ring, iets kleiner dan de vis, als laatste, leg op de vis enkele sprietjes bieslook, zo krijg je een mooie presentatie
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?