Recept 35*** (1 stem)

Kabeljauw met aardappelen/prei

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Schil en kook de aardappelen gaar. Smelt 50 gr solo in een kookpot, fruit hierin de ui en knofloof lichtjes aan, doe er de preiringen bij en stoof deze10 minuten.
  2. Verwarm de room, niet koken.
  3. Prak de aardappelen tot een puree met de opgewarmde room en meng met het preimengsel, kruid met pezo en nootmuskaat, hou warm.
  4. Leg de vis in een stoommandje of gebruik een stoomkoker.
  5. Breng in een pan 1 liter water aan de kook met 2 dl wijn, de laurier en de tijm, stoom hierboven de vis gaar in ongeveer 5 minuten, of doe water, wijn, laurier en tijm in de stoomkoker.
  6. Smelt de hoeveboter met een scheutje wijn naar eigen smaak in een pannetje en voeg de peterselie toe.
  7. Serveer de puree op warme borden leg bovenop de vis en napeer met de saus.
  8. Gebruik voor het serveren van puree een ring, iets kleiner dan de vis, als laatste, leg op de vis enkele sprietjes bieslook, zo krijg je een mooie presentatie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie