use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kabeljauw in kruidenkorst met knolseldermousse en aardappel-wortelfrieten
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kabeljauw in kruidenkorst met knolseldermousse en aardappel-wortelfrieten

Kabeljauw in kruidenkorst met knolseldermousse en aardappel-wortelfrieten

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 400 g kruimige aardappelen (vb. Bintje)
  • 4 wortels
  • 0.5 tl komijnzaadjes
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 0.5 knolselder
  • 100 ml light room
  • 1 eiwit
  • 1 el gehakte groene kruiden (dragon, basilicom en bladpeterselie)
  • 1 ei
  • 200 g witte bloem
  • 150 g paneermeel
  • 4 kabeljauwmoten
  • Solo Frituurolie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de aardappelen en de wortels en was ze. Snijd ze in gelijke blokjes. Vul een kookpot met gezouten water en kook er de aardappelen en de wortels samen in gaar. Giet af en pureer met de stamper.
  2. Maal de komijnzaadjes fijn in de vijzel en kruid hier de aardappel-wortelpuree mee. Heb je geen vijzel in huis? Leg de komijnzaadjes dan tussen een theedoek of twee laagjes keukenpapier en sla ze fijn met de onderkant van een pannetje.
  3. Bekleed een schaal met huishoudfolie en smeer de puree hierover uit in een laag van ongeveer anderhalve centimeter. Laat een halfuur opstijven in de koelkast.
  4. Schil intussen de knolselder en snijd hem in kleine blokjes.
  5. Vul een kookpot met gezouten water en kook er de knolselder in gaar. Giet af en mix fijn met de light room en wat peper en zout. Houd warm.
  6. Bereid de kruidenkorst. Meng hiervoor het eiwit met de groene kruiden, peper en zout. Zet drie diepe borden klaar met een losgeklopt ei, witte bloem en paneermeel.
  7. Neem de schaal met puree uit de koelkast en snijd dikke frieten van de puree. Wentel elke friet eerst door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door het paneermeel. Zorg dat de frieten overal bedekt zijn, druk goed aan en leg ze op een schaal.
  8. Verhit de Solo frituurolie in de friteuse op 175°. Bestrijk elke kabeljauwmoot met een laagje van de kruidenkorst. Verhit een antikleefpan, doe er een eetlepel Solo vloeibaar in en bak de kabeljauwmoten eerst 3 minuten aan de kruidenkant. Draai om en bak nog een drietal minuten aan de andere kant. Neem de pan van het vuur.
  9. Bak de aardappel-wortelfrietjes in kleine porties goudbruin. Laat ze goed uitlekken. Leg op elk bord een kabeljauwmoot en schik er een lepel knolseldermousse bij. Werk af met een tweetal aardappel-wortelfrieten.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.