Ingrediënten voor 4 personen
- 4 kabeljauwhaasjes
- 2 eetlepels verse bieslook
- 2 eetlepels verse dragon
- 2 eetlepels verse basilicum
- 1 el eetlepolijfolie
- 1 mespuntje currypoeder
- 100 g broodkruim
-
- 1 eiwit
- 1 bosje bladpeterselie
- 40 cl crème fraîche
- sap van een halve citroen
- 8 jonge worteltjes
- 4 groene aspergepunten
- 100 g sluimererwten
- 1 courgette
Bereidingswijze
- Kruid de kabeljauwhaasjes met peper en zout. Hak de bieslook, de dragon en de basilicum fijn en mix ze samen met een eetlepel Solo, het broodkruim en het eiwit. Besmeer de kabeljauwhaasjes aan één zijde met dit verse kruidenmengsel.
- Bereid de crème van bladpeterselie. Pocheer eerst de bladpeterselie een viertal minuten in kokend water. Giet af, verfris onder de kraan en laat goed uitlekken. Mix de gepocheerde bladpeterselie in een sauspannetje met de crème fraîche, het citroensap, peper, zout en currypoeder tot een glad sausje. Laat zachtjes opwarmen.
- Snijd de worteltjes, de sluimererwten en de courgettes in staafjes. De aspergepunten laat je heel. Blancheer alle groenten beetgaar in lichtgezouten water. Houd ze warm.
- Bak de kabeljauwhaasjes gaar in een eetlepel Solo vloeibaar, te beginnen met de kant waarop de kruidenkorst zit.
Tip
Dresseer op elk bord een kabeljauwhaasje met de kruidenkorst naar boven en schik er de groentjes bij. Werk af met de warme peterseliecrème en wat verse basilicumblaadjes.
Andere Solo-leden over dit recept (4)
Gepost door Solo op 12 mei 2014 om 16u09
Wat leuk Cindykest :-)!
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?