Kabeljauw in kruidenkorst met fijne groentjes en crème van bladpeterselie

4 (4)
40 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kruid de kabeljauwhaasjes met peper en zout. Hak de bieslook, de dragon en de basilicum fijn en mix ze samen met een eetlepel Solo, het broodkruim en het eiwit. Besmeer de kabeljauwhaasjes aan één zijde met dit verse kruidenmengsel.
  2. Bereid de crème van bladpeterselie. Pocheer eerst de bladpeterselie een viertal minuten in kokend water. Giet af, verfris onder de kraan en laat goed uitlekken. Mix de gepocheerde bladpeterselie in een sauspannetje met de crème fraîche, het citroensap, peper, zout en currypoeder tot een glad sausje. Laat zachtjes opwarmen.
  3. Snijd de worteltjes, de sluimererwten en de courgettes in staafjes. De aspergepunten laat je heel. Blancheer alle groenten beetgaar in lichtgezouten water. Houd ze warm.
  4. Bak de kabeljauwhaasjes gaar in een eetlepel Solo vloeibaar, te beginnen met de kant waarop de kruidenkorst zit.

Tip

Dresseer op elk bord een kabeljauwhaasje met de kruidenkorst naar boven en schik er de groentjes bij. Werk af met de warme peterseliecrème en wat verse basilicumblaadjes.

Dit recept is ook bijzonder lekker als je het kabeljauwhaasje vervangt door zeewolf of roodbaars.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door Solo op 12 mei 2014 om 14u09

Wat leuk Cindykest :-)!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?