Kabeljauw in citroenboter

Deze met citroenboter gebakken kabeljauw is gemaakt met eenvoudige en smaakvolle ingrediënten. Je zal genieten van de frisse smaak van peterselie en citroen bovenop boterachtige, schilferige kabeljauwfilets.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng dan in een kleine kom de boter, knoflook, paprikapoeder, basilicum, zout en peper en zet opzij.
  2. Dep de verse kabeljauwfilets af met keukenpapier. Als ze bevroren zijn, zorg er dan voor dat ze volledig ontdooid zijn. Kruid vervolgens de boven- en onderkant van elke filet royaal met zout en peper.
  3. Leg de gekruide kabeljauwfilets in een kleine, diepe ovenschaal en verdeel het botermengsel er gelijkmatig over.
  4. Leg een schijfje citroen op elke kabeljauwfilet en bak in de oven op 200°C ongeveer 14 à 15 minuten of tot de kabeljauw minstens 60°C is in het midden van de vis. Een goede manier om te vertellen dat uw kabeljauw gaar is, is als hij ondoorzichtig is en gemakkelijk met een vork in vlokken kan worden gesneden.
  5. Garneer de gebakken kabeljauw met 2 eetlepels vers gehakte peterselie. Serveer met groenten, pasta of rijst.
  6. Calorieën: 243 kcal | Koolhydraten: 1 g | Eiwit: 31 g | Vetten: 13 g | Verzadigd vet: 7 g | Cholesterol: 103 mg | Natrium: 675 mg | Kalium: 717 mg | Vezels: 1 g | Suiker: 1 g | Vitamine A:439 IE | Vitamine C: 3 mg | Calcium: 37 mg | IJzer: 1 mg

Tip

Gebakken kabeljauw kan je 3 à 4 dagen bewaren in een luchtdichte verpakking in de koelkast.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door MystikiFood op 17 maart 2021 om 07u00

Erg lekker, persoonlijk zou ik de look weglaten en vervangen door verse tijm.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?