Ingrediënten voor 6 personen
- 500 gr kabeljauw
- 500 gr aardappelen
- 1 ui
- 2 eieren
- 3 eetlepels bloem
- 2 teentjes knoflook
- gehakte peterselie
- 2 laurierblaadjes
- peper en zout
Bereidingswijze
- Pel de ui en snij hem in vier partjes, breng een liter water aan de kook met twee laurieblaadjes en de ui, pocheer de kabeljauw een vijftal minuten, en laat vervolgens goed uitlekken. Kook ondertussen de aardappelen en pureer ze samen met de vis, voed de eieren toe, de gesnipperde knoflookteentjes en de peterselie, laat een tidje rusten. Vorm kleine balletjes en wentel ze door de bloem. Frituur ze goudbruin op 190 graden.
- Serveer met een tartaar dipsausje.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door troubs op 03 april 2013 om 01u02
mmmm , lekker seg ... dank je wel voor het receptje
Hoeveel sterren geef jij dit recept?