Recept 55***** (4 stemmen)

Kaastaart

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Lekker gebak en desserts

tijd
70 min
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 240°C.
  2. Maak het brokkeldeeg. Meng de bloem met het bakpoeder, de Maïzena Plus en de suiker in een kom. Snijd de harde Solo in blokjes en voeg deze met de melk toe aan het mengsel in de kom. Kneed het deeg snel goed door. Rol het, zodra het soepel is, tot een bal en laat het een half uurtje rusten.
  3. Rol het deeg met een deegroller uit op een met bloem bestoven werkblad. Bekleed de taartvorm met het deeg en prik het deeg met een vork in. Bak het deeg blind gedurende 20 minuten. Neem uit de oven en schakel de temperatuur terug naar 150°C.
  4. Bereid de vulling. Meng hiervoor de Maïzena Plus met de melk en de suiker en breng aan de kook. Neem het mengsel van het vuur. Voeg de plattekaas en 1 eierdooier toe en breng het al roerend terug aan de kook. Haal het mengsel dan direct opnieuw van het vuur en schenk het in een kom.
  5. Voeg de in rum geweekte rozijnen toe aan het plattekaasmengsel. Klop twee eiwitten tot stevige sneeuw en schep voorzichtig door de massa. Vul hiermee de voorgebakken bodem.
  6. Klop de overgebleven eierdooier met een klein scheutje melk los en bestrijk hiermee de bovenkant van de taart. Bak de taart nog 60 minuten in de oven. Bestrooi met poedersuiker en serveer.

Ingrediëntenvoor 6 personen

  • Brokkeldeegbodem:
  • 100 g Maïzena Plus
  • 250 g bloem
  • 150 g koude Solo
  • 1 dl koude melk of koud water
  • 1 afgestreken koffielepel bakpoeder
  • 60 g poedersuiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • Vulling:
  • 150 g Maïzena Plus
  • 0.25 l melk + een scheutje
  • 160 g suiker
  • 500 g volle plattekaas
  • 2 eieren
  • 100 g in rum geweekte rozijnen
  • poedersuiker
  • Extra nodig:
  • taartvorm ø 25 à 28 cm
  • bakpapier
  • steunvulling (vb. droge bonen, linzen of metalen bakbonen)

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Solo op 02 april 2013 om 11u55

Fijn dat de taart zo goed is gelukt en leuk dat je zo creatief omspringt met onze recepten Carien.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie