Kaastaart

18 (18)
280 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Meng 200gr verkruimelde speculaas (goed fijn) met 80 gr boter, beleg daarmee de taartvorm en bak dit 10 minuten in de oven op 180°. De taartvorm hoeft niet eerst ingevet worden, de boter in de speculaas zorgt hiervoor.
  2. Meng vervolgens 400gr verse kaas en 400 gr magere platte kaas met 200gr suiker, 2 eieren, 2 tot sneeuw geklopte eiwitten en een vleugje vanille (of een beetje citroenschil met een mespuntje gember) tot er een glad mengsel ontstaat. Giet dit mengsel over het speculaasdeeg en bak vervolgens gedurende 30 minuten op 180°.
  3. Zet de taart 4 uur in de koelkast.
  4. Werk daarna af met bijvoorbeeld frambozencoulis om er een feestelijk tintje aan te geven

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door joselly op 06 maart 2010 om 11u16

Taart is zeer lekker,om een krokante bodem te hebben vijf minuten langer bakken

Hoeveel sterren geef jij dit recept?