kaastaart met ananas en speculaas

Ingrediënten voor 10 personen

Bereidingswijze

  1. Verkruimel de speculaaskoekjes, dat gaat makkelijk als u ze in een plastick zakje stopt en er met een deegrol of glas over rolt.
  2. Ik zelf heb verse ananas gebruik en ze uitgeknepen in huishoudsrol om het meeste vocht eruit te halen,maar het kan ook met ananas uit blik.
  3. Leg het uitgerolde kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm ( 28 cm diameter).
  4. Druk goed aan en prik er een paar keer in met een vork.
  5. Leg 3/4 van de verkruimelde speculaas op de bodem en verdeel er de ananasstukjes over.
  6. scheid de eieren, klop de eidooiers los met het puddingpoeder, roer er de suiker ( hou enkele lps apart voor het eiwit) en de verse kaas door.
  7. Klop de eiwitten met de resterende suiker heel stijf en meng ze voorzichtig door de kaasmengsel.
  8. Giet het mengsel in de taartvorm en spreid mooi uit.
  9. Verdeel de rest van de verkruimelde speculaas langs de rand van de taart.
  10. Schuif in een op 175 graden voorverwarmde oven gedurende ongeveer 45 à 55 min.
  11. De taart is klaar als je er met een mes in steekt en het er droog uit komt.
  12. Laat de taart goed afkoelen voordat u ze in punten snijdt.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?