Altijd weten wat je gaat eten?
kaastaart met ananas en speculaas
Bereidingswijze
- Verkruimel de speculaaskoekjes, dat gaat makkelijk als u ze in een plastick zakje stopt en er met een deegrol of glas over rolt.
- Ik zelf heb verse ananas gebruik en ze uitgeknepen in huishoudsrol om het meeste vocht eruit te halen,maar het kan ook met ananas uit blik.
- Leg het uitgerolde kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm ( 28 cm diameter).
- Druk goed aan en prik er een paar keer in met een vork.
- Leg 3/4 van de verkruimelde speculaas op de bodem en verdeel er de ananasstukjes over.
- scheid de eieren, klop de eidooiers los met het puddingpoeder, roer er de suiker ( hou enkele lps apart voor het eiwit) en de verse kaas door.
- Klop de eiwitten met de resterende suiker heel stijf en meng ze voorzichtig door de kaasmengsel.
- Giet het mengsel in de taartvorm en spreid mooi uit.
- Verdeel de rest van de verkruimelde speculaas langs de rand van de taart.
- Schuif in een op 175 graden voorverwarmde oven gedurende ongeveer 45 à 55 min.
- De taart is klaar als je er met een mes in steekt en het er droog uit komt.
- Laat de taart goed afkoelen voordat u ze in punten snijdt.
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?