Recept 55***** (8 stemmen)

Kaaskroketten met Comté en boerenspek

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

HAPJES

tijd
105 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de melk en giet ze bij de Solo en de bloem.
  2. Roer het mengsel grondig en laat het 10 minuten koken.
  3. Voeg de Comté en de verse room toe.
  4. Breng het mengsel op smaak en laat het in geen geval opnieuw koken.
  5. Voeg het in heel kleine stukjes gesneden spek toe.
  6. Giet het mengsel op een licht geoliede plaat en laat het in de koelkast afkoelen.
  7. Snij stukken van ongeveer 7 cm x 7 cm uit de gestolde massa.
  8. Bewerk deze stukken met de handen: wentel ze eerst in bloem, dan in eiwit en ten slotte in het paneermeel.
  9. Zo verkrijg je afgewerkte kroketten.
  10. Schud bij elke bewerking het teveel aan bloem, eiwit en paneermeel voorzichtig van de kroketten.
  11. Verwarm de friteuse voor op 180 °C.
  12. Dompel de kroketten gedurende 3 minuten in de hete olie, totdat ze mooi kleuren.
Tip

Dien ze op met een gemengde salade.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (6)

Gepost door Solo op 15 november 2013 om 12u20

Je kan deze kaaskroketjes inderdaad perfect op voorhand maken en invriezen. Maar je mag ze dan — net als gewone kroketten — niet laten ontdooien voor je ze frituurt, want dan bestaat het gevaar dat ze gaan barsten. Hou er ook rekening mee dat diepgevroren kaaskroketten een wat langere baktijd hebben (ongeveer 5 minuten). Groetjes, het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?