Recept 55***** (6 stemmen)

Kaasballetjes

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Maak eerst een roux.
  2. Smelt de solo en roer er de bloem door, laat even meesudderen om de bloemsmaak te verwijderen.
  3. Voeg van het vuur af al roerend de melk toe, zorg dat er geen klonters zijn, maar een mooie homogene saus, laat even doorkoken.
  4. Splits de eieren, hou het eiwit apart.
  5. Roer de eierdooiers door de bechamel.
  6. Roer vervolgens beetje bij beetje de kazen door de bechamel.
  7. Bekleed een plaat met niet te hoge rand met plasticfolie en strijk hier het kaasmengsel op uit. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.
  8. Klop het eiwit lichtjes op met een snuifje zout.
  9. Maak balletjes van het kaasmengsel, wentel ze door de bloem, dan door het opgeklopt eiwit en tot slot door het paneermeel, laat enkele uren rusten, zelfs een hele dag.
  10. Frituur de balletjes goudbruin op 175°.
  11. Dien op als aperitiefhapje, of als voorgerecht, geef er dan partjes citroen bij en gefrituurde peterselie.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?