Jeroen Meus - Venkelsoep met saffraan en Spaanse Chorizo

1 (1)
90 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

 1. Versnipper de look en snij de ui in grove stukken. Doe hetzelfde met de venkel, maar hou (een deel van) de fijne groene blaadjes apart. Die gebruiken we later als garnering.
 2. Stoof de uien, de look en de venkel samen aan in een beetje boter. Doe dit op een matig vuur en roer alles goed om want de groenten mogen niet kleuren.
 3. Voeg in een kopje het citroensap en de saffraandraadjes samen en roer. Giet het felgele mengsel in de pot met groenten. Roer alles goed om.
 4. Giet een flinke scheut anijslikeur (pastis) in de pot. Wie van een beetje spektakel houdt, mag dit flamberen. Anders laat je alles nog even stoven, zodat de alcohol kan verdampen.
 5. Bind met keukentouw de ingrediënten van de bouquet garni(kruidentuiltje) samen: peterseliestengels, enkele takjes tijm en een paar laurierblaadjes.
 6. Blus met de kippenbouillon en voeg de bouquet garni en het steranijs toe. Schil en versnijd de aardappels en doe ook deze bij de soep.
 7. Zet het deksel op de pot en laat de soep 45 à 60 minuten pruttelen op een zacht vuurtje.
 8. Vis het steranijs en het kruidentuiltje uit de soep en mix ze fijn.
 9. Voor een meer verfijnd gerecht kan je de soep zeven en/of er room aan toe voegen.
 10. Laat de gemixte soep nog even verder pruttelen op een zacht vuur.
 11. Snij de dikke sneetjes chorizo in kleine blokjes (brunoise). Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak de stukjes Spaanse worst kort aan. Hou ook de roodgekleurde bakolie bij.
 12. Kruid de soep naar smaak met peper van de molen en wat zout. Serveer in diepe borden en garneer elk bord met de blokjes chorizo, enkele fijne takjes venkelgroen en druppel er een beetje rode bakolie overheen.
 13. Dit gerecht kan je al op tafel zetten vanaf €2,5 per persoon.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?