Recept 35*** (3 stemmen)

Jeroen Meus - Spaghetti met kip en shii take

Dit is een recept van

tijd
50 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kook de kippendijen gaar in groentenboullion, of gebruik een restje gebakken kip.
  2. Breng een grote pot gezouten water aan de kook. Intussen bereiden we de kip met saus.
  3. Ontbeen de kippendijen en snij ze in stukjes (of snij de kipfilets in stukjes).
  4. Maak de paddenstoelen schoon en snij ze grof.
  5. Versnipper de sjalotten en plet de teentjes look.
  6. Smelt een klontje boter in een pot en voeg er ook een scheutje olijfolie aan toe. Bak de stukjes kip enkele minuten aan op een matig vuur.
  7. Voeg de look, de shiitakes en de sjalotsnippers toe en laat deze 5 minuten meebakken.
  8. Blus het mengsel met de witte wijn en laat de alcohol verdampen.
  9. Voeg de verse salie toe en laat alles 5 minuten inkoken.
  10. Giet de room in de pot en laat de kip met saus gedurende een kwartiertje op een zacht vuurtje pruttelen.
  11. Voeg het sap van de limoen toe en kruid naar smaak met peper van de molen en zout.
  12. Intussen kookt het water voor de pasta. Gaar hierin de spaghetti al dente en giet af.
  13. Meng de pasta onder de kip met saus en voeg schilfers van de Parmezaanse kaas toe.
  14. Versnipper de peterselie en rits de blaadjes van de takjes tijm. Meng de kruiden onder de pasta. Stort alles in een schaal en laat je gasten aanvallen.
  15. Dit gerecht kan je al op tafel zetten vanaf €4,5 per persoon.
  16. weetjes
  17. Koop het liefst kwalitatieve Parmezaanse kaas. Zo wordt je gerecht extra smaakvol.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie