Jeroen Meus - Sandwich van kip, bacon, romeinse sla en komkommer

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. kip:
  2. Maak verse groenten- of kippenbouillon.
  3. Verwarm de bouillon en leg er de kippenbillen in. Laat ze gedurende 40 minuten rustig garen. (De bouillon hoeft niet te koken.)
  4. Haal de kip uit de bouillon wanneer het vlees van het been valt en laat afkoelen.
  5. Verwijder het vel van de bouten, en pluk er al het kippenvlees af.
  6. Hak het vlees fijn.
  7. dressing:
  8. Schil en ontzaad de chilipeper.
  9. Meng de dooiers en de ansjovisfilets in een blender samen met het sap van de limoen en de look.
  10. Mix dit geheel fijn.
  11. Laat de blender draaien en leng het mengsel aan met de druivenpitolie (zoals bij het maken van mayonaise).
  12. Voeg daarna de yoghurt en parmezaan toe.
  13. Mix de dressing een laatste keer en kruid met peper en eventueel een beetje zout. (De ansjovis zorgt al voor een zoute smaak.)
  14. brood & spekjes:
  15. Bedek een bakplaat met bakpapier of gebruik een siliconenmatje.
  16. Leg de sneetjes spek erop en bak ze lekker krokant in de oven. (160 °C)
  17. Snij (per sandwich) twee stevige sneetjes brood. Bestrijk de sneetjes brood met een beetje olijfolie en rooster ze mee in de oven.
  18. afwerking:
  19. Schil de komkommer en snij er de zaadjes uit (de zaadlijsten zijn erg waterachtig).
  20. Snij de komkommer in fijne blokjes en meng deze met het kippenvlees.
  21. Maak het geheel smeuïg door een deel van de dressing eraan toe te voegen.
  22. Was de sla en hou voldoende frisse blaadjes opzij.
  23. Bedek het onderste sneetje brood met wat sla en schik er een deel van de kippensalade op.
  24. Werk af met het krokante spek.
  25. Dek elke sandwich af met een tweede sneetje geroosterd brood.
  26. Dit gerecht kan je al op tafel zetten vanaf € 5 per persoon.
  27. weetjes
  28. Als je een gasfornuis hebt, blaker de rode chilipeper dan vooraf zwart boven het vuur. Daarna kan je de vrucht heel makkelijk schillen.
  29. Reken op een bereidingstijd van een uur als je niet met restjes werkt en je kip eerst nog moet garen.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?