Jeroen Meus - Aardappelsoep met gerookte zalm en peterseliecoulis

0 (0)
60 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

 1. aardappelsoep:
 2. Schil de aardappelen en snij ze in grote stukken. Snij ook de selder, het wit van de prei en de ui grof. (Omdat we een bleke soep maken, wordt het groen van de prei best niet gebruikt.)
 3. Bind met keukentouw de ingrediënten van de bouquet garni samen: peterseliestengels, tijm en laurier.
 4. Neem een ruime kookpot en stoof de selder, de ui en de prei aan in een klontje boter.
 5. Voeg er een paar minuten later de aardappels en het spek aan toe. Het spek dient enkel om smaak af te geven.
 6. Laat alles nog kort aanstoven en giet er de kippenbouillon bij. Voeg ook het bouquet garni toe. De soep mag nu een half uurtje verder pruttelen op een matig vuur.
 7. Intussen maken we coulis van peterselie. Breng hiervoor een potje water aan de kook. Voeg er een snuifje bicarbonaat aan toe en vervolgens ook de peterselie. (Het bicarbonaat zal er voor zorgen dat de peterselie een mooie groene kleur behoudt.)
 8. Na een paar minuutjes is de peterselie gaar. Vis de peterselie uit het water en doe deze in de blender. Maal het groen fijn, terwijl je er een scheut olie aan toe voegt. Strooi er (naar wens) ook een snuifje zout in. Laat de blender draaien tot je een gladde en vloeibare coulis bekomt, en zet deze apart.
 9. Haal de gerookte zalm uit de koelkast en snij de sneetjes zalm in fijne reepjes.
 10. Zodra de soep gekookt is, verwijder je de lapjes spek en het kruidentuiltje. Zet de mixer in de pot en mix de soep glad. Kruid de soep met zout en peper van de molen en voeg de zure room toe. Mix alles nog even na.
 11. Schep de warme soep in het bord en strooi er een portie zalmreepjes over. Met een lepel druppel je wat grasgroene peterseliecoulis op de soep.
 12. Dit gerecht kan je al op tafel zetten vanaf € 2,5 per persoon.
 13. weetjes
 14. Als je graag een extra verfijnde soep wil, dan kan je ze zeven. Gebruik bij voorkeur een puntzeef.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?