Recept 45**** (10 stemmen)

Javanais

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Desserten

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Deeg : Eiwitten stijfkloppen. Suiker toevoegen en glanzend kloppen. Gezeeffde bloem mengen met de broyage en onder eiwit spatelen
  2. Deeg dun uitstrijken op een ovenplaat (met bakpapier) . 8 min bakken op 220°C. Laten afkoelen.
  3. Vulling : Water , suiker en oploskoffie tot siroop koken , even laten afkoelen. Eidooiers loskloppen, suikersiroop er geleidelijk doorkloppen. Boter zacht roeren en de suikersiroop er lepel per lepel ondermengen. Laten opstijven.
  4. Ganache : Chocoladestukjes smelten in warme room, laat lauw worden en roer er de zacht boter onder.
  5. Afwerking : Verdeel het gebak in 4 repen. Smeer vulling tussen elke plak en stapel op elkaar. Overgiet met ganache. Kanten recht snijden en in 8 rechthoeken verdelen. Eventueel versieren met nopjes boterroom.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Hubble op 31 januari 2014 om 19u33

Heb dit reeds 2 maal gemaakt en het is heerlijk. Iedereen is er dol op. Een tip je moet het eens proberen met op de laagjes vulling chocoladeschilfers te strooien,dat geeft het nog een krokant extratje :)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie