Japanse zalm uit de oven

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 zalmfilets van 125 gr
  • 4 teen knoflook

Bereidingswijze

  1. 4 zalmfilets van ca. 125 g per stuk
  2. zout en versgemalen peper
  3. 4 teentjes knoflook
  4. 2 eetl. Japanse sojasaus (Kikkoman)
  5. 2 eetl. limoensap of citroensap
  6. 3 eetl. roerbakolie of wokolie
  7. 600 g panklare spinazie
  8. 2 eetl. gembersiroop
  9. aluminiumfolie
  10. Voorbereiden:
  11. Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg elke zalmfilet op een stuk aluminiumfolie van 20x30 cm. Bestrooi de zalm naar smaak met peper en zout. Pers de teentjes knoflook boven de zalm en sprenkel de sojasaus en limoensap of citroensap erover. Vouw de folie langs de zalm omhoog en (als pakketjes) goed dicht.
  12. Bereiden:
  13. Zet de vispakketjes 15 minuten op een bakplaat midden in de oven. Verhit intussen de olie in een wok of hapjespan. Roerbak de spinazie en laat deze in 5 minuten slinken. Breng de spinazie op smaak met de gembersiroop, zout en versgemalen peper. Serveer de zalmpakketjes met de spinazie bij pandanrijst, notenrijst of gele rijst.
  14. Variatie:
  15. De spinazie kan eventueel worden vervangen door Chinese kool.
  16. Wijnadvies:
  17. Droge rosé uit bijvoorbeeld Zuid-Frankrijk of van de Loirestreek, dan wel uit Italië (9-11ºC).

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?