Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Ingredienten
  2. 2 grote verse gemberwortel
  3. 3 teentjes knoflook
  4. 2 1/2 dl. heet water
  5. 2 eetlepels mirin (of medium sherry met een theelepel suiker)
  6. 3 eetlepels rijstazijn
  7. 1 dl donkere Japanse sojasaus
  8. paar druppels Thaise vissaus
  9. 600 gram riblappen
  10. 8 sjalotjes, gepeld
  11. Bereidingswijze:
  12. Snij de gemberwortels in dikke plakjes. Hak de knoflookteentjes fijn. Doe de gember, knoflook, water, mirin, rijstazijn, sojasaus en vissaus in een braadpan en breng het geheel aan de kook. Voeg de lappen vlees en de hele sjalotten toe en laat het op een heel laag vuur in ongeveer 2,5 tot 3 uur tegen de kook aan gaarstoven. Keer de riblappen zo nu en dan om. Lekker met witte rijst en sperziebonen. Het vlees kan ook worden vervangen door hamlappen of schouderkarbonades, de stooftijd is dan een uur korter.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?