Recept 05 (0 stemmen)

Jamie Oliver Burger

Dit is een recept van

tijd
25 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Je kunt deze hamburgers of sliders op de hoogste stand in de oven bakken, maar ook op de barbecue of in een koekenpan. Als je een oven of barbecue gebruikt, moet je die nu alvast aanzetten.Schenk een scheutje olijfolie in een grote koekenpan op laag vuur en doe er de gehakte uitjes bij. Bak ze 10 minuten of tot ze zacht zijn, en zet ze weg om helemaal af te koelen. Hak de crackers of sneetjes brood fijn in een keukenmachine. Vet een bakplaat in met olie en zet hem opzij. Doe de afgekoelde uitjes met de rest van de burgeringredienten in een grote kom. Wrijf het mengsel met schone handen goed door elkaar en verdeel het in 6 gelijke ballen voor burgers, of in 18 balletjes voor sliders. Maak je handen nat en kneed de ballen tot platte, ronde schijven van ongeveer 2 centimeter dik. Leg de burgers of sliders op de ingevette bakplaat en kwast ze in met een beetje olijfolie. Dek ze af met folie en zet de plaat minstens een uur in de koelkast, tot de schijven stevig zijn. Als je een koekenpan of grillpan gebruikt, moet je die nu op hoog vuur zetten en flink heet laten worden. Hoe je de burgers ook tgaat bakken, ze hebben ongeveer 3 tot 4 minuten aan elke kant nodig - als je pan niet groot genoeg is, moet je het in porties doen. Leg er wanneer je burgers of sliders aan de ene kant bijna klaar zijn de plakjes bacon bij - hoe je ze ook bakt; keer de burgers om en bak de plakjes bacon krokant en goudbruin. Wanneer de burgers gaar zijn en er goed uitzien, snijd je de broodjes open en warm je ze op. Laat de plakjes bacon uitlekken op een bord met een stuk keukenpapier.Leg als alles klaar is de burgers of sliders op de broodjes, doe je heerlijke toppings en de pittige mayonaise erop (je weet vast wel hoe je een hamburger stapelt!) en serveer ze met een heerlijke frisse salade en gepofte aardappel of in partjes gesneden gebakken aardappel.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie